Güvenli Uyku – Baby College

GÜVENLİ UYKU

Güvenli Uyku

The Sleep Sanctuary ile iş birliği içinde olan Baby College’da uyku; ebevenyler arasındaki en sıcak gündem maddesi ve Baby College sınıflarında en sık ve uzun uzadıya dile getirilen konudur. İyi uyuyan bir çocuğa sahip olma şansını da elde etmiş olsanız ya da çocuğunuz, uykuyla mücadele eden bir çocuk da olsa her ebeveyn; çocuklarının güvenli bir şekilde uyuduğundan emin olmak ister.

Güvenli uyku için öneriler sık sık değişir; bu nedenle mevcut kılavuzu düzenli olarak yeniden gözden geçirmek önemlidir.

İşte Gentle Sleep Coach ve The Sleep Sanctuary’nin Kurucusu Rachael Taylor tarafından bizim için yazılmış 7 Güvenli Uyku Önerisi:

Her Uykudan Sonra Uykuya Dönüş

Bebeğinizi her uykuda (gündüz veya gece) her zaman sırtüstü uyutun. Yan veya ön uyku pozisyonları Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini büyük ölçüde artırır. 1991’de Uykuya Dön kampanyasının başlatılmasından bu yana SIDS%79 oranında düşüş yaşanmıştır.

Bebeğiniz kendi başına sırtından öne dönebildiği zaman, onu kendi uyku pozisyonunu bulması için bırakabilirsiniz. Ancak uyku alanında yorgan, gevşek battaniye gibi onu hapsedebilecek veya boğabilecek herhangi bir şeyin olmadığından emin olun.

Sağlam ve Düz Yüzeyde Uyku

Bebeğinizi, güvenlik yönünden onaylı bir karyola içinde çarşafla kaplı bir yatak gibi sert bir uyku yüzeyine yerleştirin. Bebeğinizi asla yastıkların, yorganların, yetişkin yataklarının, kanepelerin veya koltukların üzerine yatırmayın. Bunlar; bebeğinizi kapana kısılma veya boğulma riskiyle karşı karşıya bıraktıkları için tehlikelidir.

Yakın zamanda, bebeklerin bir araba koltuğunda veya sert, düz bir yüzeyi olmayan başka herhangi bir yerde gereğinden daha uzun süre uyumasına izin verilmemesi konusunda uyku klavuzları güncellendi. 4 aydan küçük bebekler özellikle risk altındadır; çünkü hava yollarını tıkayabilecek pozisyonlarda uyuyabilmektedirler.

Temiz ve Güvenli Bir Uyku Ortamı Sağlayın

Bebeğin uyku alanında, bebeğinizin boğulmasına veya sıkışıp hareket edememesine neden olabilecek hiçbir şeyin olmadığından emin olun. Yastıklar, yorganlar, battaniyeler, tamponlar, yorganlar, pelüş hayvanlar veya uyku konumlandırıcılar, bölmeler veya yuvalar (bir çarşaf, battaniye veya başka bir yumuşak yatak örtüsüyle kaplı olsalar bile); hepsi bunlara dahildir.

İkinci El Uyku Yüzeylerine Dikkat Edin

Yıllardır ailede olan, önceden sevilen veya nispeten daha küçük bir uyku alana sahip olan uyku yüzeylerini kullanmayı iki kez düşünün. Güvenlik standartları değişti ve bazı ürünlerin geri alındığını veya piyasadan kaldırıldığını unutmayın.

Bir Odayı Paylaşın Ama Yatağı Paylaşmayın

Bebeğinizin en azından ilk 6 ay boyunca (ideal olarak yaşamın ilk yılında) odanızda; ancak ayrı bir uyku yüzeyinde uyuması tavsiye edilir. Kanıtlar; ani bebek ölüm riskini de % 50’ye kadar azalttığını gösteriyor. Bebeğinizin karyolasını görüş alanında ve ulaşılabilecek mesafede bulundurmakta; bebeğinizi beslemenize, rahatlamanıza ve onu izlemenize yardımcı olacaktır.

Yatağınızı paylaşmaya da karar verirseniz; siz veya yataktaki herhangi biri yakın zamanda alkol aldıysa veya sizi daha uykulu hale getirecek bir şey kullandıysa “The Lullaby Trust”’ın mevcut güvenli uyku kılavuzunu takip ettiğinizden emin olun.

Bir Kukla Kullanmayı Düşünün

Kuklalar ABÖS riskini önemli ölçüde azaltabilir. Bebeğinize bir tane teklif etmeyi düşünün; ancak onu almaya zorlamamalısınız. Eğer emziriyorsanız, emzirmeden önce yaklaşık dört ila altı hafta kadar bekleyin. Birçok anne-baba çocuklarını altı ay sonra emzirmeyi bırakır; böylece bebek, ağzında bir şey varken uykuya dalmaya o kadar da alışmaz.

Evinizde Sabit ve Sağlıklı Bir Sıcaklık Sağlayın

Bebekler için önerilen güvenli sıcaklık, 16 ila 20 derece arasındadır. Bu size soğuk görünse de; bebeğiniz kendi vücut ısısını düzenlemeye alışık değildir ve ona fazla gelen battaniyeleri veya kıyafetleri çıkaramaz.